Deze taart is volledig vegan en suikervrij. Ideaal voor al die lekkerbekken die graag gezond genieten.
Benodigdheden
Basis korst:
180 g amandelen
200 g gemalen kokosnoot
6 à 7 grote dadels
Zout
1 el kokosnoot olie
Vulling:
240 ml kokosnoot room
200 g bosbessen
2 el Earl grey blue baron
60 ml maple syrup
1 el maiszetmeel
2 tl agar agar
1 tl vanille
Versiering:
Bosbessen
Drakenfruit
Kokosnoot
Eetbare bloemen
Recept:
1/ Verwarm de oven voor op 180°. Mix de amandelen in een mixer tot een fijne korrel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een homogene plakkerige substantie.
TIP: Laat de dadels een uurtje op voorhand weken in lauw water, dan zijn ze eenvoudiger te mixen.
2/ vul een taartvorm (20cm diameter) met het deeg en verspreid deze goed. Zet het deeg voor 10 minuutjes in de oven op 180°. Laat daarna goed afkoelen.
3/ Verwarm de kokosroom in een sauspan en roer tot een romig homogene massa. Plet de bosbessen zodat hun sap vrijkomt en voeg deze samen met de rest van de ingrediënten toe aan het mengsel.
4/ Breng aan de kook voor een paar minuten. Blijf roeren.
4/ Wanneer de vulling dikker is geworden, haal je hem van het vuur. Zeef het daarna doorheen een fijne zeef.
5/ Giet de vulling in de korst en laat volledig afkoelen. De kleur wordt donkerder als naarmate de taart afkoelt.
6/ Versier met fruit/bloemen/.. naar smaak.
Smakelijk!