Koffie op het hoogste niveau

Een reis met smaak

Zo’n 120 jaar geleden werd Arabica koffie voor het eerst geïntroduceerd in Kivu (Congo). De missionarissen brachten, vanuit hun smaakvolle reizen, koffieplanten mee. Een welkom geschenk voor de lokale boeren. En het succes steeg al snel

Nog geen dertig jaar later, in 1931, besloegen de koffieplantages in Kivu ruim 6.500 ha. En nog eens 30 jaar later zelfs 130.000 ha.

Het kan anders! 

Vandaag is koffie de hefboom van ontwikkeling in Congo. Ruim 11.000 koffieboeren en -coöperatieven die lokale boeren ondersteunen, werken er samen om de beste Arabica’s te produceren.

Koffie op hoogte

Lake Kivu, een van de ‘Great African Lakes’, ligt in het oosten van Congo. 

Het prachtige meer grenst aan het vulkanische Virunga-gebergte, deel van Virunga National Park. Dit is Afrika’s oudste nationale park, Unesco Werelderfgoed en thuis van de berggorilla. 

Het vulkanische gebergte blijkt de ideale plek te zijn om koffie te telen. De vruchtbare vulkanische bodem, de groeihoogtes van 1500 tot 2100 m, de milde temperatuur van 18°C, de neerslag en de weerkaatsing van de zon op het Kivumeer zorgen voor een exceptionele en complexe koffie.

Floraal en fruitig dat zich in de tas manifesteert tot een heldere aciditeit. Tegelijkertijd met een volle body met heerlijke toetsen van noten en bessen

De Kivu Organic

De Cantata Kivu koffie draagt de certificaten: Organic, Fairtrade en UTZ. Daarnaast won hij de eerste prijs voor kwaliteit op de Forum Expo 2012 Café et Cacao.

Explore our flavours, compose your ritual
Producten shoppen
Vorig artikel Volgend artikel