Een paasbrunch is niet compleet zonder een heerlijk kopje koffie. Maar wist je dat bepaalde koffies beter passen bij specifieke gerechten? Hier ontdek je hoe je de perfecte koffiepairing maakt!
Koffie en zoete gerechten
Lichte en fruitige koffies zoals een Ethiopische of Colombiaanse single-origin passen perfect bij zoete paasbroodjes of cakejes. Hun frisse zuren zorgen voor een mooie balans.
Onze voorkeur: Koffie Ethiopië - Yirgacheffe
Koffie en hartige gerechten
Voor gerechten zoals quiches, kazen of gerookte zalm kies je best een vollere, nootachtige koffie. Een medium tot donker gebrande Braziliaanse of Sumatra-koffie is hier ideaal.
Onze voorkeur: Koffie Brazilië - Cerrado Rainforest
Koffie en chocolade
Chocolade en koffie zijn een gouden duo! Kies voor een intense espresso of een kruidige koffie zoals een Indonesische Sumatra om de smaak van chocolade nog meer naar voren te brengen.
Onze voorkeur: Koffie Chocolate
Vind jouw ideale koffie
Wil je jouw paasbrunch naar een hoger niveau tillen? Ontdek onze selectie vers gebrande koffies in onze webshop!