Wat is een paasbrunch zonder chocolade? Dit recept voor chocoladefondue heeft een verrassende twist: een subtiele hint van specerijen en een vleugje thee! Perfect om fruit, koekjes of stukjes cake in te dippen.
Wat heb je nodig?
- 200 g pure chocolade
- 100 ml slagroom
- 1 tl honing
- 1 zakje Chai-thee
- 1/2 tl kaneel
- Vers fruit (aardbeien, banaan, druiven)
- Marshmallows en koekjes naar keuze
Zo maak je het:
- Verwarm de slagroom in een pannetje en laat er het theezakje 5 minuten in trekken.
- Haal het theezakje eruit en voeg de honing en kaneel toe.
- Breek de chocolade in stukjes en laat deze smelten in de warme room.
- Roer goed door tot een gladde fondue.
- Serveer met fruit, marshmallows en koekjes.
Kan ook met andere thee
Omdat deze fondue een kruidige toets heeft, past een warme en volle thee er geweldig bij. Denk aan een pittige Chai of een romige Rooibos. Zo wordt je paasbrunch helemaal gezellig!
Voor kwaliteitsvolle theeën en koffie, bekijk zeker ons aanbod in de webshop!