5 dingen die je nog niet wist over thee

Naast het feit dat thee gewoon heel lekker is, zijn er ongetwijfeld nog tal van dingen die jij nog niet weet over deze heerlijke delicatesse. Thee heeft namelijk enkele unieke eigenschappen, wordt op een unieke manier geoogst en heeft een lange geschiedenis. Lees snel verder om meer te weten te komen over thee;

WIST JE DAT...

 

1. ... groene en zwarte thee van dezelfde plant gemaakt worden? 

Groene thee en zwarte thee zijn allebei afkomstig van de theeplant 'Camellia sinensis'. De blaadjes worden zwart en krijgen een andere smaak als je ze laat reageren met zuurstof.

2. ... zowel zwarte als groene thee cafeïne bevat?

In thee zit cafeïne, alleen heet het dan theïne (zelfde molecule, andere naam). Thee bevat veel minder cafeïne dan koffie, gemiddeld 30 mg per kop. In koffie is dat zo'n 85 mg cafeïne.

3. ... theeblaadjes nog steeds met de hand worden geplukt?

Waar andere gewassen inmiddels met machines worden geteeld, wordt thee nog met de hand geplukt. Machines zijn niet zo precies vingers en die precisie is echt nodig. Van een slecht geplukt blad kan je geen thee zetten. Een goede plukker kan per dag tussen de 30 en 35 kilo theeblaadjes verzamelen. Dat is genoeg voor zes tot zeven kilo verwerkte zwarte thee.

4. ... er voor theebuiltjes kleinere en gebroken blaadjes worden gebruikt? 

Kleinere en gebroken blaadjes geven sneller hun smaak af aan water. Een theebuiltje zal daarom minder lang moeten trekken dan losse thee. Thee uit een builtje zal ook een minder volle smaak hebben dan losse thee, doordat hij minder essentiële oliën bevat.

5. ... er wereldwijd meer dan 3 miljoen ton thee per jaar wordt geproduceerd?

Explore our flavours, compose your ritual
Producten shoppen
Vorig artikel Volgend artikel