Geniet van een heerlijke Chai Hot Toddy ☕️

De klassieke chai tea krijgt een make-over! Door gekruide rum en kaneelmelk toe te voegen krijg je een subtiel spicy winterdrankje dat je niet wilt laten staan. ☕️ Als je van espresso houdt, kun je hem "dirty" maken door er vlak voor het serveren een scheutje espresso aan toe te voegen.


Ingrediënten voor 5 à 6 porties

  • 5 zakjes Cantata Black Chai (2 tl per zakje)
  • 1,5 l water
  • 100 g suiker
  • 500 ml melk
  • 1tl vanille extract
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 180 ml kruidige rum (naar smaak)

 

 

Recept

  1. Breng eerst het water aan de kook. Voeg de theezakjes toe en laat ze minstens 10 minuten afgedekt trekken. Dit zorgt voor een lekkere sterke theebasis.
     
  2. Breng intussen de melk met de suiker aan de kook. Blijf roeren zodat de melk niet verbrandt. Neem van het vuur en voeg kaneel en vanille toe, roer goed. Verwijder de theezakjes en giet het dampende melkmengsel bij de thee.
     
  3. Voeg de gekruide rum toe en roer.
     
  4. Schep in mokken en serveer direct met een beetje kaneel of kaneelstokjes. Wij hebben ook een beetje van het melkschuim dat in de pan was achtergebleven aan de bovenkant van de drank toegevoegd. Als je de hele avond door wilt serveren, giet je het over in een slowcooker en zet je het vuur op laag.
     
  5. En daar heb je het dan, de Chai Hot Toddy!
Explorez nos saveurs, composez votre rituel
Produits de la boutique
Article précédent Article suivant