5 dingen die je nog niet wist over gember

5 dingen die je nog niet wist over gember

 Dit zijn de 5 dingen die je moet weten over gember;

 

1. Gember verhoogt de opname van voedingstoffen

De hele dag door honger? Het zou wel eens kunnen dat je niet genoeg voedingsstoffen opneemt. Wanneer dit gebeurt stuurt je lichaam je op pad naar meer voeding (je hongergevoel). Gember kan de opname van voedingstoffen, uit je darmen, tot wel 200% verhogen. Een goede reden dus om in ieder gerecht wat gember te verwerken.

 

2. Gember is een krachtige ontstekingsremmer

Chronische (verborgen) ontstekingen liggen vaak aan de basis van chronische ziektes. Je bent je er vaak niet bewust van. 6-Gingerol (no joke!) is een stof, aanwezig in gember, die werkt als een krachtige ontstekingsremmer. Deze helpt je om deze ontstekingen te verminderen. 

 

3. Gember verbetert hersenfuncties

Gember wordt al eeuwen gebruikt om het geheugen te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat een dagelijks extract van gember je reactiesnelheid en concentratie- en denkvermogen zal verbeteren. Daarnaast kan gember bescherming bieden tegen de achteruitgang van hersenfuncties bij het ouder worden, denk maar aan Alzheimer en dementie. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de ontstekingsremmende werking van gember.

 

4. Gember is goed tegen een kater

De feestdagen komen eraan! Het moment dat we ons wel eens laten verleiden door een glaasje meer. Gember is het geheim tegen dat schuldgevoel (en de hoofdpijn) achteraf! Zet een pot thee met een flinke hand gember en je voelt je een ander mens.

 

5. Gember kan je invriezen

Wist je dat je gember tot wel 6 maanden in de diepvries kan bewaren? Vries de gemberwortel in zijn geheel in of rasp hem. Zo droogt hij niet uit en kan je er eens zo lang van genieten.

Retour au blog